Item 1
Item 1
Item 1

Dames Fake fur

De dames fake fur trend is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het modebeeld en CoolCat is hier een grote voorstander van. Niet alleen omdat imitatiebont super fashionable is, maar ook omdat CoolCat dieren lief heeft. Faux fur is voor elke dierenliefhebber, die er graag trendy uitziet, dé perfecte oplossing. Check snel welke fake fur items je bij CoolCat kunt scoren!

Filter

Furder terug in de tijd

Het dragen van bont werd al in de 17e eeuw gezien als rijkdom en het hebben van een status. Maar de hoofdzakelijke functie was het warmhouden van het lichaam of delen van het lichaam. Rond de 19e eeuw werd bont echt een fashion gerelateerd item. Van bont poncho’s en mantels tot bont moffen (een stoffen koker met een gat aan beide uiteinden en aan de buitenkant een bontlaag om de handen warm te houden). Aan het begin van de 20ste eeuw werd bont toegankelijker voor de dames met een kleinere portemonnee. Fur jassen bereikte in 1950 een piek in de fashionwereld in combinatie met perfect gekapt haar en make-up. Vooral de welgestelde vrouwen trotseerden de straten op deze manier. In tegendeel tot deze welgestelde vrouwen vond de jongere generatie in de jaren zestig en zeventig de bontjassen overschat en associeerden bont met een suf imago. Tien jaar later was er zelfs een afkeer tegen echte bontjassen en werden de organisaties tegen dieronvriendelijkheid opgericht. De nep bontjas en andere fake fur items waren geboren en maakte een debuut in de modewereld. CoolCat staat geheel achter de fake fur trend en helpt mee aan een milieubewuster straatbeeld. Daarom heeft CoolCat bijna elk seizoen een nieuw fashion item met faux fur.

Waarom fake fur?

Nepbont wordt voornamelijk gemaakt van acryl en polyester. Er worden dus géén dierlijke materialen gebruikt, maar juist synthetische vezels. Dit betekent dat er geen dieren worden gedood bij het maken van de CoolCat fashion items. Doordat veel modehuizen bontvrij zijn gegaan, is de kwaliteit van het nepbont ook enorm gestegen. De fake fur items lijken nét echt en geven jou dezelfde uitstraling zoals een echte bontjas jou dat kan geven. Daarbij is het veel beter voor het milieu en, niet algeheel onbelangrijk, ook nog eens goedkoper.

CoolCat en nepbont

Bij CoolCat is er nooit sprake geweest van producten met echt bont. De fake fur artikelen van CoolCat zijn daarentegen wel altijd gebaseerd op de real fur items van de bekende merken. Hierdoor kun je door CoolCat altijd fashionable door het leven gaan zonder je rot te voelen over het welzijn van dieren en het milieu. Denk bijvoorbeeld aan een super warme fake fur jas voor de sophisticated lady. Of een stoere bomber met een rode faux fur laag voor de dame die graag een meer edgy look draagt. Ga je naar een chic feestje toe? Of heb je een glam schoolfeest? Een imitatiebont giletje zorgt meteen voor een fancy uitstraling over jouw little black dress. Maar een fake fur gilet staat ook mega stoer op een imitatieleren jasje. Vind jij een nep bontjas of andere kledingstuk met fake fur een beetje te veel van het goede? Neem dan een kijkje bij de accessoires en vind trendy tasjes met faux fur details. Zo overheerst het bont niet, maar voeg je wel wat extra’s toe aan jouw outfit.

Verschillende fake fur jassen

Fake fur is een trend die zijn plekje heeft veroverd in de top tien van de ultieme fashion items. Benieuwd wat je allemaal aan faux fur items kunt scoren bij CoolCat?

  • Fake fur jassen
  • Nepbont vestjes en/of giletjes
  • Accessoires met fake fur details
  • Shirts en tops met faux fur details