Ruilen & Retourneren

We zouden heel graag willen dat al onze producten voldoen aan je verwachtingen, maar dat is helaas onmogelijk. Soms zit het artikel niet lekker, soms valt het 'live' gewoon tegen, of misschien zit je even krap bij kas. Ruilen & retourneren hoort nu eenmaal bij shoppen. Wij respecteren je besluit en hopen dat we je met een ander artikel wel blij (hebben) kunnen maken.

Uiteraard hebben we ook het proces van retourneren zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt. Je kunt je producten heel gemakkelijk terugsturen via een Kadiboo! locatie. De directe kosten van de terugzending van de goederen zijn €1,95 voor je eigen rekening. Hieronder staan de voorwaarden en verschillende mogelijkheden.

Voorwaarden Retourneren


Wat zijn de voorwaarden om te retourneren?

  1. Je hebt het recht om zonder opgave van redenen en binnen 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt af te zien. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet.
  2. Wanneer je van een aankoop af wilt zien, dien je dit binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan CoolCat te laten weten. Het heeft onze voorkeur als je hiervoor het bijgeleverde en ingevulde retourformulier gebruikt en deze samen met de niet-gewenste artikelen binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan ons retourneert.
  3. Je kan ook op iedere andere wijze binnen 30 dagen na de dag van ontvangst van de gehele bestelling aan CoolCat laten weten van de aankoop af te zien. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons (CoolCat Junior B.V., Diemermere 1 1112 TA Diemen, +31(0)20 – 5602610, service@coolcat.nl) via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Hiervoor kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht. Je dient dan de niet-gewenste artikelen binnen 30 dagen nadat je van de aankoop hebt afgezien aan CoolCat te retourneren. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Stuur bij voorkeur het ingevulde retourformulier mee zodat wij alle gegevens hebben om jouw retour zo snel mogelijk te verwerken.

Via de webshop kan je artikelen alleen retourneren, niet ruilen. Je kan natuurlijk wel een nieuwe bestelling plaatsen als je een ander artikel wenst te ontvangen.

Artikelen die in de webshop van Wehkamp zijn gekocht, kunnen alleen via Wehkamp worden geruild of geretourneerd.

Welke artikelen kan ik retourneren?


Je kunt een artikel alleen ruilen & retourneren als:

  • het artikel compleet is, en
  • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat met aangehecht prijskaartje.

Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen.

Retourneren naar de webshop


Als je de gehele, of een gedeelte van de bestelling retourneert zijn de directe kosten van de terugzending van de goederen van €1,95 voor je eigen rekening. Wanneer je de gehele bestelling retourneert ontvang je de verzendkosten van de heenreis retour; je ontvangt dan dus het totale orderbedrag inclusief heen verzendkosten minus de retourkosten (€ 1,95).

Je kunt de artikelen via Kariboo!-spot naar de CoolCat webshop retourneren. Je kunt hiervoor terecht bij een Kariboo!-spot!. Bij je pakket is een retourlabel toegevoegd. Vul bij voorkeur het retourformulier in en verpak dit samen met de producten in een verzendzak of doos en plak het retourlabel op de verpakking. Ben je het retourformulier kwijt, neem dan contact op met onze customer service. Verstuur het pakket via een Kariboo!-spot. Je hoeft hiervoor niet extra bij te betalen; deze directe kosten zijn al opgenomen in de €1,95 retourkosten die we verrekenen in de terugbetaling. Wanneer je het pakketje op een andere manier (niet via Kariboo!-spot) retourneert, komen de kosten voor deze alternatieve retourzending volledig voor jouw rekening. Bewaar je verzendbon goed, dit is je bewijs van verzending!

Retouradres
CoolCat Junior B.V.
Antwoordnummer 24679
2490 WB ’S-Gravenhade
Nederland

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Beschadigd of verkeerd geleverd product


We vinden het erg vervelend als je een beschadigd of verkeerd geleverd product van ons hebt ontvangen. Wanneer wij jou per ongeluk een verkeerd of beschadigd artikel hebben geleverd, maak dit dan zo snel mogelijk kenbaar en geef op het retourformulier de reden/aard van de klacht op zodat wij de klacht zo goed mogelijk kunnen behandelen. Je kan ook contact opnemen met onze customer service. Wij proberen de klacht binnen veertien dagen na jouw melding hiervan af te handelen.

Wanneer je het retourformulier kwijt bent, neem dan contact op met onze customer service.

Wettelijke garantie


Bij aankoop van artikelen in de CoolCat webshop is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie houdt in dat het artikel datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Er is geen wettelijke termijn aan deze garantie verbonden omdat het per artikel verschillend is wat de consument mag verwachten.

Prijsdaling/acties na aankoop


We hebben regelmatig acties waardoor de verkoopprijzen per dag kunnen verschillen. Indien je een artikel hebt gekocht en deze is binnen 48 uur na aankoop goedkoper geworden, dan betalen we je het prijsverschil terug. Je kunt in het bovenstaande geval contact opnemen met onze klantenservice via service@coolcat.nl Is je aankoop langer geleden dan 48 uur, is het artikel ongedragen en voorzien van de prijskaartjes dan kun je je order retourneren en het artikel opnieuw bestellen.

Algemene Klachten


Wanneer je een klacht hebt over onze producten of dienstverlening kun je contact opnemen met onze customer service. Een klacht wordt binnen een termijn van 7 dagen met je behandeld vanaf de datum van ontvangst.