LET OP: het is op dit moment niet mogelijk om jouw bestelling te ruilen of retourneren

Kijk voor de actuele informatie rondom retourneren in verband met het faillissement van CoolCat op deze pagina


WAT ZIJN DE VOORWAARDEN OM TE RETOURNEREN?

Je hebt het recht om zonder reden en binnen 60 dagen na de dag waarop je alle artikelen uit jouw bestelling hebt ontvangen, van de aankoop van één of meerdere artikelen af te zien. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet. De niet-gewenste artikelen kun je binnen 60 dagen, na de dag van ontvangst van de gehele bestelling, aan ons retourneren. Wanneer je besluit van een aankoop af te zien, heeft het onze voorkeur als je hiervoor de bijgeleverde retourbon gebruikt.

Je mag CoolCat ook op iedere andere wijze en zonder reden laten weten van de aankoop af te zien (bijvoorbeeld per post/e-mail). Dit kan door middel van het modelformulier voor herroeping, maar dit is niet verplicht. We vragen je ons dan te berichten binnen 45 dagen na de dag waarop je alle artikelen uit jouw bestelling hebt ontvangen. En de niet-gewenste artikelen binnen 15 dagen nadat je van de aankoop hebt afgezien aan ons te retourneren. Stuur bij voorkeur de ingevulde retourbon mee zodat wij alle gegevens hebben om jouw retour zo snel mogelijk te verwerken. Als je de retourbon kwijt bent, neem dan contact op met onze klantenservice.


Wel retourneren, niet ruilen Via de webshop kun je artikelen alleen retourneren, niet ruilen. Je kunt natuurlijk wel een nieuwe bestelling plaatsen als je een ander artikel wenst te ontvangen.

WELKE ARTIKELEN KAN IK RETOURNEREN?

Je kunt een artikel alleen retourneren als: het artikel compleet is en het artikel in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat is met aangehecht prijskaartje en originele verpakking. Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij jou aansprakelijk stellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlekken.

HOE STUUR IK EEN ARTIKEL RETOUR EN WAT ZIJN DE KOSTEN?

LET OP: het is op dit moment niet mogelijk om jouw bestelling te ruilen of retourneren

Kijk voor de actuele informatie rondom retourneren in verband met het faillissement van CoolCat op deze pagina

Verpak de te retourneren artikelen in de originele verzendzak of een andere stevige verpakking. Plak het bijgevoegde retouretiket op het pakket en sluit bij voorkeur de ingevulde retourbon bij. Ben je de retourbon kwijt, neem dan contact op met de klantenservice. Je hoeft je retour van te voren niet aan te melden bij CoolCat.

Gratis retourneren via bpost afhaalpunten
Je kunt het pakketje afgeven bij een bpost afhaalpunt. Je ontvangt een ontvangstbevestiging met track & trace-code van bpost. Retourneren via een bpost afhaalpunt is geheel gratis. Voor een bpost afhaalpunt bij jou in de buurt kijk je hier.
Wanneer je het pakketje op een andere manier retourneert, komen de kosten voor deze alternatieve retourzending volledig voor jouw rekening.

WANNEER EN HOE BETAALT COOLCAT DE GERETOURNEERDE ARTIKELEN TERUG?

CoolCat betaalt uiterlijk binnen 14 dagen, nadat jij hebt aangegeven van de aankoop af te zien, het aankoopbedrag van de betreffende artikelen terug. Dit gebeurt met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de bestelling hebt betaald.

Moment van terugbetalen
Wanneer CoolCat de artikelen nog niet heeft ontvangen binnen voornoemde termijn, betaalt CoolCat het aankoopbedrag terug op het moment dat de artikelen door CoolCat zijn ontvangen of op het moment dat jij aantoont dat de artikelen terug zijn gezonden als dat moment eerder is.

Gehele bestelling retourneren
Wanneer je de gehele bestelling retourneert, betaalt CoolCat het aankoopbedrag van de gehele bestelling terug, inclusief de betaalde verzendkosten.

WAT TE DOEN BIJ EEN KLACHT OVER EEN BESTELLING?

Je mag van CoolCat een goed product verwachten, ook na de wettelijke retourtermijn. Wanneer wij jou per ongeluk een verkeerd of beschadigd artikel hebben geleverd, laat dit ons dan weten en geef op de retourbon de reden/aard van de klacht op zodat wij de klacht zo goed mogelijk kunnen behandelen. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.

Nieuw artikel
Mocht je liever een vervangend/juist/onbeschadigd artikel willen ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. Indien het gewenste artikel nog leverbaar is helpen zij je de bestelling te plaatsen, zonder dat je hiervoor de verzendkosten hoeft te betalen.

KAN IK DE ARTIKELEN OOK RUILEN EN RETOURNEREN IN DE WINKEL?

Pakketje afgeven in CoolCat winkel
Je kunt artikelen die in de webshop zijn besteld ook ruilen of retourneren in een CoolCat winkel. Niet-gewenste artikelen kun je binnen 60 dagen, na de dag van ontvangst van de gehele bestelling, aan ons retourneren. Neem in dit geval de ingevulde retourbon mee en geef het pakketje af bij een CoolCat winkel. Check hier voor de dichtstbijzijnde CoolCat winkel bij jou in de buurt.

Actievoorwaarden artikelen met korting
Wanneer een bestelling met korting gedeeltelijk wordt geretourneerd en het restant van de bestelling voldoet niet meer aan de actievoorwaarden, dan verrekent CoolCat de teveel verleende korting met de retourbetaling.

Terugbetalen: aankoopbedrag contant of door middel van giftcard
Als je artikelen die via de CoolCat webshop zijn besteld via een CoolCat winkel retourneert, krijg je het aankoopbedrag contant terug. Indien je daarmee instemt, is het ook mogelijk om in de vorm van een giftcard uitbetaald te krijgen. Je kunt voor dit bedrag ook andere artikelen uitzoeken. Bij het terugbrengen naar de winkel stem je er uitdrukkelijk mee in dat CoolCat jou niet terugbetaalt via het betaalmiddel dat je hebt gebruikt bij jouw bestelling op de webshop. Bij het ruilen of retourneren van de gehele bestelling in de winkel, worden ook de betaalde verzendkosten terugbetaald.

Een afgeprijsd artikel retourneren in de winkel?
Je krijgt het aankoopbedrag van het afgeprijsde artikel terug in de vorm van een giftcard of je kunt iets anders uitkiezen in de winkel (ruilen). Zijn de andere artikelen uit je bestelling niet afgeprijsd? Dan kun je hiervoor wel contant geld terugkrijgen of indien je hiermee instemt ook met een giftcard terugbetaald krijgen.

Een afgeprijsd artikel per post retourneren?
Wil je je bestelling liever via een bpost afhaalpunt retourneren? Dat kan! Zie kopje hierboven: ‘HOE STUUR IK EEN ARTIKEL RETOUR EN WAT ZIJN DE KOSTEN?’.

AAN DE KASSA BETAALDE SHOPBUDDY ORDERS RETOUR AANMELDEN

Een Shopbuddy is een internetzuil in de winkel waarop je een bestelling kunt plaatsen. Bijvoorbeeld als het artikel niet meer beschikbaar is in de winkel. Heb je een Shopbuddy bestelling in de winkel aan de kassa afgerekend en heb je (een deel van) de bestelling geretourneerd, meld dan je retour aan met onderstaande link.
Meld je shopbuddy order retour aan.

CoolCat betaalt het verschuldigde bedrag uiterlijk binnen 14 dagen terug nadat jij hebt aangegeven van de aankoop af te zien en na ontvangst van jouw IBAN bankrekeningnummer. Meld je shopbuddy order retour aan. Je kunt er ook voor kiezen om je Shopbuddy bestelling te ruilen of te retourneren in de CoolCat winkel, in dit geval hoef je niets retour te melden. Voor meer informatie kijk bij: “Kan ik de artikelen ook ruilen en retourneren in de winkel?”

NOG MEER VRAGEN?

Hopelijk hebben we al je vragen kunnen beantwoorden! Mocht je toch nog informatie missen of meer willen weten, neem dan contact op met onze klantenservice. Shop till you drop and see you soon!